چای زعفران یک چای استثنائی است که از گل زعفران تهیه می شود و مزایای زیادی برای سلامتی دارد البته قیمت بالایی هم دارد. این چای توسط مصریان باستان، رومی ها و یونانی ها در طب و آشپزی مورد استفاده قرار می گرفت و سال های متمادی برای خواص شفا دهنده اش شناخته میشد.

چای زعفران چیست؟

چای زعفران یک چای گیاهی است که از گل زعفران خشک شده تهیه می شود و بخش مهمی از گل است که گرده را جذب می کند. برای تهیه زعفران باید آنها را با دست جمع آوری کرد و به همین دلیل است که زعفران یکی از گران ترین ادویه های جهان محسوب می شود. چای زعفران به شکل سنتی اش حاوی کافئین نیست.

ارزش غذایی

رشته های زعفران ترکیبات بسیار ارزشمندی شامل آنتوسیانین، آلفاکاروتن، بتاکاروتن، زاکسانتین، ویتامین B و دیگر کاروتنوئیدها و آنتی اکسیدان ها را دارا هستند که باعث کاهش استرس اکسیداتیو و مبارزه با عفونت می شود. یک قاشق غذاخوری زعفران (حدود 2 گرم) حاوی 28 درصد از نیاز روزانه منگنز  و 3 درصد از نیاز روزانه ویتامین C است. وجود منگنز از تولید آنزیم و متابولیسم انرژی حمایت می کند و باعث تقویت استخوان ها و بهبود زخم می شود. حتی کوچکترین کمبودی ممکن است شما را در معرض خطر بیماری های متابولیک، اختلال تحمل گلوکز و مشکلات تولید مثل قرار دهد. همچنین حاوی فیبرهای رژیمی، ویتامین A، ویتامین B6، منیزیم، پتاسیم، فسفر و امگا 3 است. از آنجایی که فقط حاوی 6 کالری است برای هر رژیمی نیز ایده آل به نظر می رسد.

مزایای چای زعفران

پیشگیری از بیماری های قلبی

آنتی اکسیدان های چای زعفران می توانند خطر بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهند. فلاونوئیدها به ویژه لیکوپن زعفران هم حفاظت بیشتری را تامین می کند. در یک آزمایش بالینی با 20 شرکت کننده از جمله 10 نفر که دچار بیماری قلبی بودند در مجله علوم پزشکی هند، همه شرکت کنندگان با بهبود سلامت مواجه شدند اما کسانی که بیماری های قلبی عروقی داشتند پیشرفت بیشتری را نشان دادند.

ضد افسردگی

مطالعات متعددی نشان داده است که این چای قادر با تاثیر بر تعادل هورمونی مغز است که می تواند تاثیرات قابل توجهی بر خلق و خو، اضطراب و علائم افسردگی داشته باشد. نوشیدن یک فنجان از این چای در ابتدای صبح می تواند تا آخر روز شما را سرحال نگه دارد.

تقویت حافظه

تاثیر این چای بر مغز به خاطر وجود آنتی اکسیدان ها بسیار زیاد است زیرا می تواند رسوب پلاک در مغز را کاهش دهد و خطر بیماری های عصبی مانند آلزایمر یا پارکینسون را کاهش دهد.

پیشگیری از سرطان

آنتوسیانین و کاروتنوئیدهای موجود در این ادویه و پس از آن در چای، قادر به خنثی سازی رادیکال های آزاد هستند. این مساله می تواند سطح التهاب مزمن را کاهش دهد و از بیماری هایی مانند سرطان، آرتریت و بیماری های قلبی عروقی جلوگیری کند. رنگ زیبا و طلایی زعفران از کروکین می آید که یک جزء شیمیایی در گل است و می تواند سلول های سرطانی انسان را مهار کند و به طور بالقوه تومور را کاهش دهد.

کمک به سلامت چشم

بتاکاروتن به خاطر توانایی در محافظت از بینایی می تواند از بیماری دژنراسیون ماکولا پیشگیری کرده و در شروع آب مروارید تاخیر ایجاد کند. همچنین مصرف منظم یک فنجان چای زعفران می تواند به کاهش سرعت نابینایی کمک کند. در واقع زعفران به دلیل محتوای اسیدهای چربش می تواند از سلول های بینایی محافظت کند. اگر زعفران به طور روزانه مصرف شود تاثیر اسیدهای چربش بیشتر می شود. مصرف روزانه این چای چشم را از نور زیاد محافظت می کند. در واقع وجود آنتی اکسیدان ها باعث انسداد راه نور آبی به لایه های عمیق شبکیه چشم می شود.

کاهش و کنترل فشار خون از جمله خواص چای زعفران است

تعدادی از مطالعات نشان داده اند که این چای می تواند فشار خون را کاهش دهد و همچنین باعث کاهش میزان تری گلیسیرید و کلسترول می شود که از ابتلا به آترواسکلروز و حملات قلبی محافظت می کند.

بهبود پوست از دیگر خواص چای زعفران می باشد

آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی این چای می تواند به بهبود وضعیت پوست منجر شود و پوست را از ابتلا به بیماری هایی چون پسوریازیس و اگزما محافظت کند.

تقویت سیستم ایمنی از جمله خواص چای زعفران است

چای زعفران دارای ویتامین C است که یک ماده مغذی برای تقویت عملکرد ایمنی بدن محسوب شده و باعث تولید کلاژن می شود. علاوه بر این به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند که باعث کاهش آسیب رادیکال های آزاد می شود. بدن شما برای ساخت و تعمیر بافت ها، مبارزه با میکروب ها و جذب آهن نیاز به ویتامین C دارد.

چگونه چای زعفران تهیه کنیم؟

تهیه چای زعفران در خانه بسیار آسان است. این چای یک ترکیب معجزه آسا از سلامت و طعم خوش است. مزایای دارویی باورنکردنی اش آن را به یک دوز کامل سلامت تبدیل می کند. در کنارش عطر و بوی زعفران جذابیت این ترکیب را تشدید می کند.

  • 5-4 رشته زعفران را در یک فنجان بریزید.
  • مقداری آب جوش بیاورید و سپس آن را برای یک دقیقه از روی حرارت بردارید.
  • آب گرم را روی رشته ها در فنجان بریزید.
  • اجازه دهید حدود 4 دقیقه چای قبل از نوشیدن خیس بخورد.
  • در صورت تمایل یک قاشق چای خوری عسل برای خوش طعم کردن آن به چای اضافه کنید.
  • در صورت تمایل می توانید شیر، شیر نارگیل یا هل پودر شده هم به چای خود اضافه کنید. چوب دارچین هم می تواند تلخی زعفران را کاهش دهد.

منبع

پاسخی بگذارید